Egyedi fényképes ajándékok saját idézettel, személyes üzenettel.

Blog

Kopjafa_faragas

Hamarosan elérkezik elhunyt szeretteink ünnepe, a Mindenszentek, amelyre egyre gyakoribb kérés, hogy készítsünk kopjafákat a sír végébe.

Ezek állítása régi székely szokásra vezethető vissza. Temetéskor a koporsót két kopjafának nevezett rúdon vitték ki a temetőbe, majd a koporsó elhelyezését követően ezeket a sírhalom két végébe tűzték. A kopjafa egy fából készült, kézzel faragott és díszített emlékoszlop, amelyet az elhunyt tiszteletére készíttetnek a gyászoló hozzátartozók.

Ha Ön is szeretne egyedi, faragott faoszloppal tisztelegni szerettei sírhalma előtt, kérjük, rendelését mihamarabb küldje el nekünk, hogy időben elkészíthessük az emlékezés szimbólumát.

Aradi_vertanuk

Emlékezünk az aradi vértanúkra,
mert csak ennyit tehetünk, csak ezzel köszönhetjük meg mérhetetlen áldozatukat, hogy életüket adták a hazáért. Az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, 1849. október 6-án végezték ki, azóta a forradalom és a szabadságharc vérbefojtásának gyásznapjaként emlékezünk erre a napra.
A magyar sereg a Világos közelében található szőlőmezőn tette le a fegyvert az orosz csapatok előtt, miután két nagyhatalom fegyveres erőivel szemben már nem tudott tovább harcolni. Az osztrákok, sértett büszkeségük miatt a tábornokokat megillető golyó általi halál helyett leginkább csak a köztörvényesekre alkalmazandó kötél általi halált írták elő, kihangsúlyozva ezzel tettük megbecstelenítő jellegét.
Emlékezzünk rájuk nemzeti emléktárgyainkkal és adjuk tovább áldozatuk jelentőségét a minket követő generációknak is.

Kezmüves_ajnandekok

2:1-ben fali tékánk kiváló ajándékul szolgálhat

születésnapra,

-évfordulóra,

-nyugdíjas búcsúztatóra,

-esküvőre.

Kézzel faragott, népi motívummal, fényképpel és/vagy idézettel, házi áldással teheti még személyesebbé ezt a különleges, nyitható faliórát, melyhez ajándékba 1 db pálinkás üveget és 2 db címeres pálinkás poharat adunk ajándékba

Ajandek_eskuvore

Mi mással is fejezhetnénk ki jobban osztozásunk a fiatal pár örömében a szerelem ünnepén, mint egy szívből jövő, szívvel-lélekkel készített egyedi nászajándékkal, amely méltó emléket állít a fontos pillanatnak.

Legyen az egy

házi áldás,

egyedi fényképes, nyitható fatábla,

kézzel faragott, motívumos vagy fényképes ünnepi szekrényke,

kézműves, faragott fali óra a közösen eltöltendő idő hirhozójaként,

szív formájú, egyedi táblakép…

…mindegyik garantáltan örök emlékül szolgál az ifjú pár számára a nagy napon!

kezmuves_ajandekok

Jó szerszám-fél erő!

Fafaragóként a véső a partnerem. Fontos, hogy jó minőségű legyen, mert megkönnyíti a munkánkat.

Az éles, jó minőségű szerszámmal élvezetes a munka, ahogy a fa síkjából életre kel a

motívum. Ha életlen, akkor kínlódva, nehézkesen megy a munka és lendületet veszítünk az alkotásban, talán még a kedvünk is elmegy a faragástól.

 

Szerencsés helyzetben vagyok, mert a barátom, Ambrus Aladár, akitől a faragást tanultam, olyan faragószerszámokat készít, amivel a hajszálat is ketté lehet vágni. Ezt be is bizonyította, amikor egy kicsit kételkedtem ebben. Az első kopjafa faragásomnál ismertem meg a vésőit és mondhatom, hogy ezért is szerettem meg a faragást. A faragásomat sikerélménynek élhettem meg. Ez segített hozzá, hogy a faragást alkotásként, valaminek a kifejezéséért tudtam véghezvinni és tudtam ez által odafigyelni a belső érzésekre, ami irányította a kezemet. Ezekkel a vésőkkel aztán több kopjafát is kifaragtam, míg aztán újra élezéssel felfrissítettük.

 

A kedvencem mégis ezután kifejlesztett vésője, az úgynevezett „író” véső lett. Ez egy rövid szárú ékvéső, amivel jól lehet az aprólékos mintákat, szöveget faragni. Ha megvan a belső indíttatás és hozzá a jó szerszám az biztos, hogy látszik az alkotásokon.

És erről hála Istennek, elégedett vásárlóim véleményei is tanúskodnak.

Köszönet érte!

Hitem szerint, a legfontosabb az életünkben a szeretet. Lényegében ez ad erőt és célt a munkáimnak.

A munkáimon keresztül közvetítem a szeretetet, amiből mindig visszakapok egy kicsit, ahogy elmesélik, hogy fogadták az ajándékaimat, és ahogy viszonyulnak hozzám a megrendelőim.

Ahogy a jó üzletember visszaforgatja a befektetés egy részét, így teszek én is a szeretettel – ez az én legfőbb inspirációm.

Fenykepes_ajandekok

Vásárlóink kedvenc terméke a könyv alakú fényképes ajándéktárgyunk. Ha szeretné meglepni szeretteit egy szívhez szóló, személyre szabott ajándékkal, akkor ezzel az ajándékkal biztos sikert arat.

Egyedi, fényképes, fa táblánk örök emlékként őrzik a kapcsolatukat, érzelmeiket.

Magyaros_hűtőmágnes

Nemzeti hűtőmágnesek
-külföldi rokonoknak,
távolélő ismerősöknek,
-igazi műgyűjtőknek is
kiváló ajándékul szolgálhatnak
?egyedi készítésű,
?igényes,
?fából készült,
?idézettel ellátott hűtőmágneseink.
Néha az apró figyelmesség többet ér minden szónál!

ajándék ötletek férfiaknak

Még nem késő rendelni!
Amennyiben szeretné meglepni édesapját, párját, nagypapáját apák napja alkalmából személyes ajándékkal, úgy ajánljuk figyelmébe táblaképeinket és egyedi tervezésű, akár idézettel és saját fotóval ellátott ajándéktárgyainkat.

Pedagógusnapi fényképes ajándék

Június 2-a pedagógusnap alkalmából tisztelegjünk a tanárok előtt!

Egyedi, kézzel készített, idézettel és akár fényképpel megszerkesztett

emlékdoboz,

falióra,

táblakép

méltóképp kifejezi a hálát, amelyet szülőként érezhetünk azon tanárok iránt, akik szívvel-lélekkel terelgetik gyermekeinket az élet rögös útján.

 

„Emlékek kötnek össze:

szavak, számok, betűk.

Utunk, akárhová visz,

követnek mindenütt.

Emlékünk egyre több lesz,

tudásunk mind nagyobb,

Hálás szívvel köszöntünk

tanárt s ünnepnapot.”

Donászi Magda

 

Ballagási_ajándék_ ötletek

Válassza gyermeke kedvenc tanára számára örök emlékké egyedi, fényképpel, idézettel ellátott kézműves ajándékaink egyikét.

-Fényképes falióra

-Örök érvényű emlékdoboz

-Idézettel ellátott kis szekrény

Fenykepes_ajandekok

Állíts örök emléket életed legfontosabb eseményeiről a fatáblák egyikén!

Különböző méretű és formájú keretek várják az általad kiválasztott fotót.

Grafikai eszközök és fizikai régiesítés segítségével, antik hatású tárgyakon örökítem meg életed legfontosabb pillanatát. Ha pedig még személyesebbé tennéd az ajándékot, egyedi, saját kézírásoddal megírt gondolattal vagy idézettel is színesítheted ezt a szívhez szóló ajándékot.

Egyedi_fenykepes _doboz_ajandekokdoboz

-A dédpapa levele, amit a dédmamának írt a háborúból. -A nagyi gyűrűje, ami generációról generációra száll. -Gyermeked első rajza. Hiszem, hogy a családi emlékeket szeretettel, méltó helyen érdemes tárolni, hisz múltunk egy része él tovább ezekben az emlékekben!
Antik hatású fényképes, akár idézettel is ellátott emlékdobozok épp ezeknek a legféltettebb kincseknek szolgálnak emlékhelyéül.

Vintage kép | egyedi fényképes ajándék

Vintage hangulatú termékeinkkel igazán egyedi ajándékkal lepheted meg szeretteidet!

Válaszd ki a nagyszülők kedvenc fotóját az unokáról, vagy álljon örök emlékként a legszebb családi fotó egy régies hangulatú falióra díszeként otthonodban.

Emléktábla

Ékszerdoboz

Falióra

Te megálmodod, én elkészítem!

Tulipán Műhely vélemények

Nincs is nagyobb elismerés, mint egy elégedett, visszatérő vásárló!

Vevőim visszajelzései mindig nagyon fontosak számomra, hisz ebből lehet igazán leszűrni, milyen minőségű munkát végez az ember.

„Kedves József! A mai napon a sokadik zseniális alkotását kaptam kézhez. A teljesen egyedi táblakép biztos siker lesz az ajándékozottnál, mint eddig mindig! Amióta megtaláltam önöket, folyamatosan rendelek. Csodaszép, igényes, precíz munkák minden alkalommal. Igazi értékeket hordozó, LÉLEKEMELŐ alkotások. József türelme, korrektsége, segítőkészsége példaértékű. Ha bárki igényes, szívhez szóló ajándékot keres, a Tulipán Műhelyben megtalálja! Mindenkinek ajánlom ezeket az igazi értékeket hordozó, személyre szóló alkotásokat. Üdvözlettel: Sz.Erzsébet.”